Nuk ka biznes që nuk e ka parë me frikë inspektorin e AKU kur troket në derën e biznesit për kontroll; shpesh, të kapur në gabim, ofrojnë rryshfet; të tjerë janë penalizuar vërtet; ka pasur edhe nga ata që “ia kanë hedhur pa u lagur”. Por që nga Janari i këtij viti, ky institucion, pas një analize të të dhënave të grupit të inspektimit, ka filluar praktikimin e një qasjeje të re, dhe ajo është: bashkëpunimi dhe ndërgjegjësimi për biznesin. A do të ketë sukses? Kjo do të shihet në vazhdim…
Ushqimi dhe siguria ushqimore është fusha kryesore e prekshme nga opinioni publik, pse jo, me ndikim shumë të madh në jetën e qytetarëve. Ndaj, qeverisja, çdo lloj qeverisjeje, fokusohet maksimalisht te ky proces për rezultate të prekshme. Nuk do të kishte rezultate të prekshme nëse aktorët kryesorë të industrisë ushqimore, (shtet apo privat) nuk do të uleshin në tryeza të përbashkëta për të parë qëndrimet dhe për të ardhur në një emërues të përbashkët.
Mbështetni autorët dhe abonohuni në përmbajtje
Këto artikuj janë premium. Zhbllokoji për të lexuar të gjithë artikullin.