Revista Newsbomb – Prill 2022

500 L

Në numrin e tetë të revistës do të gjeni:

  • Non Grata- t amerikane për shqipërinë, te suksesshme apo dështim? Pse pronarëve të medias, gjyqtarëve, prokurorëve, biznesmenëve iu mohuan vizat???
  • Bujqësia shqiptare në alarm. Pse po dështojnë fermerët? Pse nuk u bëhen prodhimet në sera? Si janë shtuar taksat e qeverisë dhe a ka zgjidhje?
  • Gjergj Luca, biznesmeni që rriti rrogat e punëtorëve në kohë krize në një rrëfim ndryshe për veten: si e grisi diplomën e Arteve për t’u bërë kryeoligarku i karkalecit
  • Deklasifikohen ditarët e Enver Hoxhës: a e njihni historinë e tij të arrestimit se shiste djath të prishur në rrugët e Tiranës; çfarë shkruan diktatori për Valsin e Danubit dhe si u penalizuan artistët
  • Historia e gruas shqiptare: nga Antikiteti tek skllavja e kanunit të Lekë Dukagjinit, nga emancipimi i Monarkisë, tek lufta me partizanët
  • Marjeta Larja mbledh dorëshkrimet e Rikardit për një libër të fundit të tij. Aktorja rrëfen për pasurinë që i la bashkëshorti, librat e tij
  • Shkëlqimi dhe rënia e Dinamos. Sulejman Demollari, legjenda e Nëndetëses, analizon sezonin e Dështuar. Kush janë fajtorët e krizës?

 

Kategori: